top of page

Renholdsbransjen på offensiven!


renholdsbransjen på offensiven

Renholdsbransjen sysselsetter ti-tusener av medarbeidere innen offentlige virksomheter og private rengjøringsbedrifter. Avsløringer i media tyder på at bransjens aktører ikke alltid har rent mel i posen, og reportasjer har vist useriøse arbeidsgivere som utnytter sine medarbeidere på det groveste. Likevel, flere aktører i bransjen hevder at enkelttilfellene har bidratt til at hele bransjen blir urettmessig uglesett, og at renholdsbransjen er bedre sitt frynsete rykte.

Renholdsbransjen tar nå grep, og skal samles til renholdskonferanser i landets fem største byer i løpet av september. Konferansene er et tiltak for kompetanseheving og innsikt, hvor deltagerne får møte representanter både fra renholdsbedrifter, bransjerådgivere, Arbeidstilsynet, NAV og Regionale verneombud (RVO). Viktige temaer vil bli diskutert, som f.eks; ”Hvordan stoppe useriøse renholdsbedrifter”, ”Flerkulturelle utfordringer”, ”Hvem bryr seg om renholderens helse?”, ”Hva betyr det å være en profesjonell renholder, og hvilken opplæring bør renholdere få”. Hovedtema for konferansene er å rette blikket mot fremtidens renholdsbransje, både som profesjonelle sunne, kvalitetsmessige og lovlige offentlig godkjente bedrifter, samt innovative, engasjerte og seriøse arbeidsgivere.

Les mer om konferansens program og forelesere her www.goclean.no/program.

Bransjerådgiveren cleaning.no er teknisk arrangør av konferansene. Cleaning.no er en enhet i selskapet Norwegian Cleaning Consultants AS, som er en uavhengig rådgiver, kurs og kompetanseleverandør for profesjonell privat og offentlig renholdsvirksomhet.

Anbefalte poster
bottom of page