top of page

Lukk lokket når du trekker ned i toalettet!

lukk dolokket når du skyller ned

Lar du vanligvis dolokket stå oppe når du trekker ned? Da bør du kanskje tenke deg om neste gang. Når du skyller ned i toalettet blander skyllevannet seg med avføring, og det spres bakterier rundt i hele rommet. Det er altså en god idé å legge ned lokket, spesielt hvis badet brukes av flere personer.

Dette skyldes at aerosoler kan spre seg opptil 4-5 meter fra toalettskålen, og mulige smittsomme bakterier og virus kan potensielt forurense andre steder, som for eksempel vask, kran, gulv eller tannbørste.

Mikrobene forblir også på overflaten av porselenet, til og med etter flere skyllinger, og forblir der helt du du vasker toalettet neste gang. Se også vårt tidligere innlegg om betydningen av grundig håndvask.

Kilde; ECJ Cleaning Journal

Anbefalte poster
bottom of page